laura alvarez architecture

House A . Kattenburg


courtesy of laura alvarez architecture . Photos: Ewout Huibers

laura alvarez architecture  has realized a complete renovation of an apartment located in the area of Kattenburg in Amsterdam.
Bringing light inside and achieving spatiality have been the two main goals of this project.
The apartment built in the 70’s is located in a very quite and green area in the city centre of Amsterdam.
The southeast-orientated garden provides the house with fantastic views and light conditions.



















The spaces have been very clearly organized: A wooden box separates day and night functions. It contains all the service spaces of the house such us storage, garderobe, WC, boiler, etc. By concentrating all this elements in a box, the living areas are wide and spacious.
The bathroom is situated between the two bedrooms. It receives natural light from both sides. A small wooden window opens up towards the garden.
All doors of the house have been removed and replaced by sliding doors. By doing so, the user has the flexibility of opening and connecting all the spaces or closing them all.
The old lowered ceilings have been removed and the old piping left visible, as a remembering of the past.

Location: Amsterdam, The Netherlands
Architect: laura alvarez architecture
Client: private
Area: 85 m2
Project Year: 2010
Wood works: Herman Kruizinga
Upholstery: under COVERS meubelstoffering
Photography: Ewout Huibers



0 comentarios :

Publicar un comentario en la entrada